06 14381452 ~ info@byroxy.nl
Enschotsestraat 143, 5014 DD, Tilburg
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag
8.30 – 17:00 9:30 – 14:00 15:00 – 20:00 14:00 – 18:00 09:00 – 14:00

REACH reglement en pigmentpaspoort

REACH reglement en pigmentpaspoort

REACH reglement en pigmentpaspoort

Welke PMU stoffen worden gezien als gevaarlijk in pigmenten? 

‘Is permanente make-up pigment gevaarlijk?’

‘Kan ik er een allergische reactie door krijgen, of erger?’

Dit zijn vragen die ik regelmatig krijg. Niet zo gek, want tatoeage inkt en permanente make-up pigment zijn flink in het nieuws geweest de laatste jaren en niet heel positief. Laat ik eerst beginnen met dat er een verschil zit in tattoo pigmenten en permanente make-up pigmenten. Daarnaast worden tattoo’s echt in de derde huidlaag geplaatst, en pigmentatie enkel in de eerste huidlaag. Tattoo pigmenten zijn intenser gepigmenteerd waardoor het langdurige effect van nadelige bijwerkingen sneller ‘zichtbaar’ kan worden dan bij PMU pigmenten. Daarnaast is het vaak ook zo dat tattoo’s een groter oppervlak hebben dan een permanente make up pigmentatie op wenkbrauwen, lippen of eyeliner. 

Er is veel ophef ontstaan en verwarring nadat er naar buiten kwam dat de tattoo kleuren groen en blauw zullen worden verbannen per 1 januari 2022. Dit omdat er bepaalde chemische stoffen in zitten die kanker verwekkend zijn. Nu werken wij gelukkig al jaren met de pigmenten van Ecuri en zij voldoen al langer aan de REACH eisen. Omdat jij als klant recht hebt om te weten waarmee je gepigmenteerd wordt kun je een zogeheten ‘inktpaspoort’ meekrijgen na je behandeling. Mocht je ooit in een andere salon terecht komen voor je permanente make-up of scalp pigmentatie, dan weet die salon precies wat er in je huid aanwezig is.

Het REACH reglement geeft aan dat de volgende codes per 1 januari 2022 verbannen zijn in Europa: 

Blauw pigment: CI 74160

Groen pigment: CI 74260 

Maar er is ook een ander chemisch middel wat verboden zal zijn en dat is: 

Isopropanol / Isopopylalcohol 

Dit is namelijk een middel wat voor ernstige irritatie en allergische reacties kan zorgen.

Permanente make-up is dus hartstikke veilig! Mits er met de juiste materialen wordt gewerkt 😉 Voor meer info over het REACH reglement en de richtlijnen:

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/tatoeages-en-permanente-make-up/tatoeeren-met-veilige-inkten-en-kleurstoffen: REACH reglement en pigmentpaspoort

0 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *