06 14381452 ~ info@byroxy.nl
Enschotsestraat 143, 5014 DD, Tilburg
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag
8.30 – 17:00 9:30 – 14:00 15:00 – 20:00 14:00 – 18:00 09:00 – 14:00

Frequently Asked Question

Permanente make-up laten plaatsen is niet zomaar iets, het is een belangrijke beslissing waar vaak lang over nagedacht wordt. Hier vindt je een opsomming van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze gerust!

  • Eyeliner kan niet gezet worden als er nog wimperextensions aanwezig zijn. De wimperextensions moeten ruim een week van te voren verwijderd worden.
  • Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden. Het pigment zal dan niet pakken.
  • U kunt thuis verdovende zal aanbrengen.
  • U dient een gezondheidsverklaring en aansprakelijkheidsverklaring in te vullen voor de behandeling begint. 

Dat verschilt per techniek en per huid. Ieder huidtype is anders. De permanente make-up groeit als het ware uit naarmate de huid vernieuwd. Hoe sneller de huid vernieuwd, hoe sneller de permanente make-up ‘vaal’ van kleur wordt. Gemiddeld blijven eyeliners 2 jaar mooi en wenkbrauwen 1,5 jaar. PMU gezet met de naald blijft langer zichtbaar in de huid t.o.v. Microblading, al groeit het mooiste gedeelte van de kleur er na gemiddeld 1 jaar uit.

Ja zeker, het is normaal dat er ongeveer 50% van het pigment na de genezing achterblijft in de huid. Tijdens de nabehandeling wordt er nog een volledige laag in de huid geplaatst. Het kan wel zijn dat er bij de ene huid meer blijft zitten dan bij de andere, ook is het bekend dat de linker kant vaak slechter blijft zitten dan rechts. Hier heb je zelf geen invloed op, bij de nabehandeling wordt dit gecorrigeerd.

De behandelingen zijn niet gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Dit hangt af van uw huidtype en pijngrens. Laat u niet afschrikken door verhalen van anderen, ervaring leert dat pijnervaring niet te vergelijken is. Eyeliner wordt ervaren als een ‘irritant’ gevoel, wenkbrauwen voelt wat scherper aan bij de meeste klanten. Er kan eventueel gebruik worden gemaakt van Lidocaïne créme. Deze kunt u een uur van te voren aanbrengen en eventueel 2 paracetamol innemen (geen andere pijnstilling innemen i.v.m. de bloedverdunnende werking). Ook verdovende zalf is niet bij iedereen even effectief

Een bloeding is niet wenselijk tijdens de behandeling. Het kan als gevolg hebben dat een deel van het ingebrachte pigment er weer uitbloedt. Indien u om medische redenen dagelijks bloedverdunners dient te nemen, kunt u het beste informeren bij uw arts of u er een dag of 2-3 mee mag stoppen. Indien u de inname niet mag stopzetten is dit geen onoverkomelijk probleem. Ik zal mijn manier van pigmenteren aanpassen en misschien zal u voor een extra nabehandeling moeten komen. Stop echter nooit zonder uw arts te raadplegen. Bij medicijngebruik is er een risico en er kunnen extra kosten gerekend worden voor de nabehandelingen.

Onze ervaring is dat er gemiddeld 2 á 3 behandelingen nodig zullen zijn. Tijdens de tweede behandeling worden waar nodig de puntjes op de “i” gezet. Omdat wij graag tevreden klanten hebben, plaatsen wij PMU in eerste instantie liever te licht dan te donker. De 3e behandeling valt onder de garantie om eventuele lichte plekjes in te vullen. Deze is niet bedoeld om de kleur of vorm aan te passen, dat valt onder Touch up (zie prijslijst).

In Nederland is in 2006 een nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne in een schoonheidssalon / tattooshop. Het certificaat moet altijd in de shop aanwezig zijn. Dit certificaat bewijst dan dat de shop aan de hygiëne en veiligheidseisen voldoet. Permanente make-up by Roxy is in het bezit van een geldig certificaat. Uiteraard wordt door ons zorg gedragen voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte zodat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan u zorg te dragen voor een goede nazorg.

Een behandeling duurt gemiddeld 2 uur, afhankelijk van welke behandeling is gekozen en hoe de huid reageert. Nabehandelingen kunnen korter duren.

Scalp en Haarlijnbehandelingen duren gemiddeld 2 a 3 uur.

Ja, PMU die u ergens anders heeft laten plaatsen kan in de meeste gevallen bij ons worden bijgewerkt. Wij ontvangen regelmatig klanten die ergens anders hun permanente make-up hebben laten plaatsen en hier totaal niet tevreden over zijn. Vaak gehoorde klachten zijn dat de PMU niet heeft “gepakt” of dat deze oranje of grijs van kleur is geworden. Wanneer dit bij u ook het geval is, kunnen wij u hiermee helpen. Er wordt dan een ander tarief gehanteerd dan een normale opfrisbehandeling aangezien correcties lastiger zijn uit te voeren. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig.

Ja dit is wel aan te raden. je krijgt na de behandeling een zalf mee en een duidelijke nazorgkaart. 

het is heel belangrijk de instructies goed op te volgen voor een mooi resultaat. Daar heb je zelf namelijk veel invloed op!

UV-licht is enorm schadelijk voor welke vorm van tattoo dan ook. Hoe minder UV-licht op de PMU komt hoe mooier de kleur blijft. Zwarte eyeliner kan bijvoorbeeld 'blauw' lijken naar verloop van tijd en wenkbrauwen kleuren ook anders op door veel zonschade. Dit is makkelijk te voorkomen door een SPF50 stick te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in de salon.